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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  28/01/2008
Data da última atualização:  14/04/2008
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MEIRELLES, M. S. P.; AZEVEDO, V. H. M.; FERRAZ, R. P. D.; RAMALHO FILHO, A.
Título:  Base de conhecimento de solos e da aptidão agrícola das terras para a avaliação da aptidão pedológica da cultura do dendê - contribuição ao programa de biocombustível**.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 31., 2007, Gramado.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPS12926 - 1UPCPL - --2008.00074
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  03/04/2018
Data da última atualização:  04/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  PEIXOTO, F. M.; GOUVÊA, A. C. M. S.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; MARTINS, Z. E. de S. V.; BORGUINI, R. G.; GODOY, R. L. de O.
Afiliação:  F. M. Peixoto, UFRRJ; A. C. M. Senna Gouvêa, UFRRJ; MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; Z .E. de Sá Velosos Martins, Universidade do Porto; RENATA GALHARDO BORGUINI, CTAA; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA.
Título:  Characterization and bioaccessibility of anthocyanins from blueberry (Vaccinium corymbosum L.) after simulated gastrointestinal digestion: A positive effect on malvidin derivatives.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Fruits, v. 73, n. 2, p. 88-96, mar./apr. 2018.
ISSN:  0248-1294 print, 1625-967X online
DOI:  10.17660/th2018/73.2.2
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Recent studies have reported many preventive and therapeutic properties against cardiovascular disease and cancer, associated to the consumption of polyphenols, including anthocyanins. Anthocyanin bioavailability is a major issue regarding their biological effects, because the results are still controversial and divergent. Bioaccessibility and absorption studies represent the first steps in predicting bioavailability of the bioactive compounds in humans. The objectives of the current research were to perform an in vitro gastro-intestinal digestion model by mimicking oral, gastric and intestinal physiological conditions, in order to investigate the bioaccessibility of blueberry anthocyanins. Materials and methods – Identification and quantification of anthocyanins were carried out by HPLC and ESI-MS/MS detector. Results and discussion – Total anthocyanin content (125.27 ± 19.80 mg 100 g-1) was greatly decreased after digestion (6.50 ± 1.03 mg 100 g-1), which represented 5.20 ± 0.82% of bioaccessibility. All delphinidin derivatives were unstable, not detected after digestion, and had the lowest bioaccessible forms. Otherwise, malvidin derivatives, including the acetyl form, were stable and displayed the highest bioaccessibility percentage. More -OCH3 groups seems to increase the bioaccessibility, because higher structure size molecules can promote steric hindrance and impact on anthocyanin low degradation or conversion to non-detectable forms. Conclusion – These results should... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Blueberry; Nutritional value; Phenolics.
Thesagro:  Vaccinium Corymbosum.
Thesaurus NAL:  antioxidant activity; in vitro digestion.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA14112 - 1UPCAP - DD
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